Ljiljana Jokić Kapa predsjednica Odbora direktora OŽVS

Datum:

Skupština akcionara Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS) razriješila je dosadašnji i imenovala novi odbor direktora te državne kompanije.

Akcionari, odnosno Vlada, su promijenili tri od četiri svoja predstavnika.Tako više u odboru direktora nisu dosadašnji predsjednik Milorad VukovićDarinka Joksimović i Danilo Bojović i umjesto njih su Momčilo JelićMensur Bošnjak i Igor Racković. Jedini član borda koji je bio u ranijem i koji je i u novom sazivu je Ljiljana Jokić Kapa iz Bara. Manjinski akcionari nijesu mijenjali svog predstavnika, pa će u njihovo ime član odbora i dalje biti Vladan Gačević.

 Jokić Kapa je nova predsjednica Odbora direktora. Ona će na toj poziciji naslijediti Vukovića, koji je na funkciji od jula. Prije toga je preko deset godina bio izvršni direktor kompanije.

Jokić Kapa je jednoglasno izabrana za novu predsjednicu, a kako su nam kazali iz OŽVS-a ona je ujedno i najmlađa predsjednica Odbora direktora na Željeznici od osnivanja Željeznice do danas i važi za osobu koja ulaže maksimalne napore kako bi firmu izvukla iz nagomilanih finansijskih i tehnoloških problema.To je dijelom postigla koo član odbora u predhodnom sazivu.

Djelovanje nove predsjednice je konsolidacija dugova uvođenje novih tehnologija ali i podmlađivanje kao i optimizacija broja radnika.

Da Jokić ima veliku podršku pokazuje i bezrezervna podrška manjinskih akcionara što je i potvrdio i Vladan Gačević predstavnik manjinskih akcionara.Na konstitutivnoj sjednici se pričalo o investicijama i o budućnosti firme a posebno obukama radnika i proširivanje djelatnosti preduzeća.

 

Ostale
Vijesti