Premjer Abazović u posjeti Održavanju željezničkih voznih sredstava

Datum:

Na poziv Odbora direktora AD „Održavanja željezničkih voznih sredstava“ koji obilježavaju dan preduzeća 22. decembra  Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović  danas je obišao Željeznicu Crne Gore sa rukovodstvom više željezničkih preduzeća .

Obilasku hala i radionica prisustvovali su i Miloš Medenica državni sekretar MFIMiloš Rajović državni sekretar MKI, Željko Matović direktor OŽVS, članovi odbora direktora OŽVS Vladan Gačević i Ljiljana Jokić KapaMiroslav Brajović predsjednik Montecarga, Dragoljub Radošević predsjednik direktora Željezničkog Prevoza, Marko Bertanjoli član odbora Željezničkog Prevoza i Radovan Vukić predsjednik odbora direktora Željezničke infrastrukture.

„Kako bude rasla Željeznica, tako će rasti i Luka Bar u kontekstu ekološke svijesti i broja putnika koji će koristiti vozove umjesto drugih prevoznih sredstava”, naglasio je premijer Abazović.

Predsjednik Vlade je naglasio da moramo da zasučemo rukave i izađemo iz jedne negativne faze, govoreći da nema državnih preduzeća koji su u problemima i gubicima, već da ima samo onih kojima država nije dovoljno obratila pažnju ili za koje nije postojala volja unutar menadžmenta da iskorače. „Mislim da su ova dva faktora u ovom trenutku eliminisana. Samo naprijed i puna podrška Vlade u ostvarivanju ovih ciljeva”, zaključio je premijer Abazović.

„Za 38 godina čast mi je da sam doživio da nas danas prvi put posjeti premijer”, istakao je Miroslav Brajović, predsjednik Odbora direktora Montecargo navodeći da država treba da se pozabavi Željeznicom jer bez nje, kako je naveo, nema ni Luke Bar.

Vladan Gačević, član OD Održavanja željezničkih voznih sredstava, naglasio je da je posjetom premijera pokazana senzibilnost prema rješavanju problema i da su današnji dan obilježili konstruktivni razgovori sa dobrim idejama.

Nakon obilaska, zajedno sa ostalim članova rukovodstava željezničkih preduzeća su razgovarali o značaju željeznice kao u unapređenju njenog položaja koja osim sto zapošljava oko 1700 radnika veoma je značajna i za lučki sektor kao i ukupan razvoj Crne Gore.

Ostale
Vijesti